Какви препарати за растителна защита

preparati-rastitelna-zashtita

При проблеми с вредителите може да ни се наложи да използваме препарати за растителна защита. Но е важно освен да закупим просто някой случаен продукт да преценим дали проблема с вредителите е постоянен или се дължи на дадена определена промяна в климата, средата и други необичайни условия които могат да възникнат при нашите посеви.

Друго което трябва да знаем е кои препарати са сравнително безопасни и дали те могат да се комбинират с други или с торовете които използваме. Например някой фунгицидни препарати като Акробат Плюс на производителя BASF се усвоява сравнително бързо от почвата и спомага за бързата му детоксикация след това.

За да разберете кой препарат е добър за вас е добре да се консултирате със специалист или да разгледате поотделно всеки един от тях и да сравните техните характеристики и методи на действие. Тук можете да намерите – пълен списък с препарати за растителна защита .

И да не забравяме, че преди да опрем до пестицидите (препарати за раст. защита) е винаги добре първо да проверим дали няма някаква друга естествена причина която да оказва влияние и да допринася за появата на вредителите.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s