Избор и отглеждане на зеленчукови семена

Как да направим избор и какви зеленчукови семена да отглеждаме в нашата градина ?

Независимо дали сте само началото като градинар или опитен едно, има достатъчно основание да се направи задния двор градина, където можете да растат някои от вашите собствени зеленчуци. Семена от зеленчуци се предлагат в голямо разнообразие, много по-широк, че зеленчукови растения, можете да намерите в местния градински център или магазин за хардуер. Друго важно нещо е да се отбележи, е, че те струват по-малко. Можете да избирате от различни сортове, като конвенционален, наследство, биологично, биодинамично и опрашвани на открито семена Екселсиор.

Ако сте кафяво градинар палеца, и би искал да изберете кои семена за засаждане, помислете за зеленчуци, които ви много обичам да ям. Трябва да се определи и която семена можете да растат лесно. Избягвайте да се притеснявате за някои дребни подробности като разликата между наследство и органични сортови семена, тъй като това може да ви спре да купуват семена от зеленчукови култури. Опитни градинари в северното полукълбо купуват семена Алианс през януари и февруари. Някои наследствен семена не винаги са на разположение, така че пазаруването за семена трябва да се направи по-рано. Той е идеален да купуват семена, когато да ви хареса, а ако не можете да ги насадя този сезон, те могат да се съхраняват за следващия сезон.

Това не е въпрос, къде да се купуват семена за зеленчуковата си градина. Има много места, където можете да ги получите: местните хранителни магазини или онлайн. Тя ще ви помогне, ако можете да получите някои каталозите за семена, особено ако сте нов в градинарството. Въпреки това, голямо разнообразие от налични семена и растителни семена доставчици може да бъде огромна. Препоръчително е да започнете, като изберете няколко доставчици и да се сдобият с техните каталози. Можете да разглеждате тези каталози, докато сгъване страница ъгли и опасва интересни предмети. След това напишете на списък и ограничите избора си.

Както можете да свикнат с градинарство, ще разбереш по-късно, че разглежда различни каталози семена може да бъде един от любимите си дейности по време на зимата. Тези каталози са гарантирани за да ви накара да се усмихне, докато сърфирате и мисля за предстоящата пролет.

Можете да засадите семената на закрито или открито. Засаждане на закрито семена Концепт се нарича “семена начало” (или просто “начало”). Когато семената започнат, вие ще трябва да ги трансплантация късно в земята. Засаждане семена на открито, се нарича “директна сеитба”. С този процес, пропуснете стъпка закрит и семената се засяват директно в градината. На семена на зеленчуци, които можете да започнете семена включват зеле, броколи, брюкселско зеле, карфиол, целина, патладжан, праз, лук магданоз, чушки и домати. По-лесно е да се започне семена вътрешен от външен, особено ако температурата и влажността е идеален за отглеждане на растения.

Имайте предвид, че някои зеленчуци, които не са добри за разсаждане. Примери за тези зеленчуци са много кореноплодни растения като пащърнак, ряпа, цвекло, и моркови. Те са студено Харди, така че те са най-добре, когато ще бъде засяването им от директно засяване. Други култури като царевица, грах и фасул са дребен и за разсаждане, и по-добре ще расте, когато сееше директно на земята.

Давай напред и да засадят тези доматени семки. Когато тя стане узрели, извади и да опитате своя собствена зеленчуци. Няма нищо като първия домат на сезона от вашата градина.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s