Отглеждане на семена от зеленчукови култури

Отглеждане на свое собствено зеленчуци от семена е истинско удоволствие. Изборът и засаждане на семена, с тенденция към градината и реколтата култура са всички усилия, които могат да плащат щедро.

Когато растат вашите собствени зеленчуци, можете да контролирате условията на отглеждане. Можете да изберете дали да се използват химикали за подпомагане на растежа и контролират потенциалните вредители. Може да се реши какво, къде и колко да растението. А градината е както лични, както е практично както при домати панекра

Когато се готвеше да засадят вашата градина, има няколко неща, за да разгледа. Първо, това, което зеленчуци ядете по-голямата част? Ако се фокусирате върху засаждане своите фаворити, можете да се насладите на прясна култура, а не да се налага да разчитат на доставки от магазините. След това помисли, ако има някакви зеленчуци сте били, желаещи да опитам. Като отиде в нарастващ нещо ново или необичайно ще ви даде страхотно извинение да опитате храна, която никога не съм ял. На последно място, уверете се, че растенията, които ви интересуват в отглеждането ще се справят добре в климата. Консултирайте се с градинарство книги или сайтове, за да разберете кои региони различни зеленчуци растат най-инча

След като имате всичко, което избра, давай напред и да си купите семена. Някои често срещани сортове могат да бъдат намерени в супермаркети и местните хранителни магазини. Много градински центрове предлагат стоките и регистрацията Ви. Тези компании са склонни да имат богат избор от семена, включително сортове зеленчуци, които са разработени специално за компанията. Най-важен фактор при поръчване е да се гарантира, че вашите семена ще пристигне навреме. Ако местните вегетационен период вече започна, може да бъде по-добре закупуване семената си в магазин за да можете да ги насадя веднага. Но, ако имате време, да разглеждате различни видове зеленчукови семена онлайн може да ви даде допълнително вдъхновение за вашата градина.

Ако сте загрижени за качеството на вашите растения и зеленчуци, може да искате да се търсят органични или наследство семена. Органични семена на зеленчуци да са произведени в среда без химикали и се запазва строгото разделение от небиологични семена. Наследствен зеленчукови семена обикновено са сортове, които не са засадени при търговски, големи ферми, и идват от проследими източник. Всеки от тези са добър избор за амбициозен градинар зеленчуци. За истинско и цялостно преживяване, обмислят инвестиции в химическа без торене и контрол на вредителите.

Когато вашите зеленчукови семена пристигат, не забравяйте да прочетете внимателно инструкциите. Различни зеленчуци имат различни инструкции за засаждане, включително колко дълбоко, колко далеч един от друг, и дали растенията трябва да се изтъни, тъй като те растат. Това ще ви помогне да планирате вашата градина и да се гарантира здрава реколта. Ако в момента тя е твърде студено или твърде дъждовно за някои от зеленчуците, което засаждане, помислете за начало ги закрито прозорците или семенни подноси.

Тези стъпки могат да ви помогнат да постигнете културите от вкусна, прясна продукция. Яденето на нещо, което постави много упорита работа в нарастващ има възвръщаемост, така и удовлетворяващо.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s