Полезни съвети за сортови семена – домати

Семената на домати – Съвети за това как успешно да засадят семена за домати

Мислите ли, че засаждане домати е толкова лесно? За хората, които вече знаят техниките зад домати засаждане, това е един вид лесно. Въпреки това, ще бъде трудно, но предизвикателство за тези, които все още искате да започнете засаждане доматени семки.

Ето и няколко съвета за това как да засадят семена домати:

1. Да се ​​избягва струпването на разсад.

Ако се опитвате да се семената на домати, трябва да бъде в състояние да даде на разсад стая за разклоняване. Трансплантация на растението, когато те ще получат първите си истински листа и да ги премести в 4 “пот две седмици след трансплантацията.

Трябва ли да се помни, че в близост условия възпрепятстват растежа на вашите доматени растения.

2. Доматени растения трябва да имат достатъчно осветление.

Доматени растения се нуждаят от силна пряка слънчева светлина или те трябва да са 14-18 часа при растат светлина. Трябва да се поставят младите растения само на няколко сантиметра от флуоресцентни растат светлина. Ако сте решили да засадят домати чужбина, трябва да се търсят най-слънчевата част от зеленчуковата си парцел.

Когато искате да започнете семена закрит, тя ще изисква някои видове допълнително осветление. Изборът на растителна светлини ще зависи от броя на разсад се започне с и зоната, която трябва да светне.

Можете да избирате от една крушка лампата до 1000w високи светлини интензитет. Можете да закупите готов движимо настройка или можете също така да се създаде проста система светлината магазин.

3. Вашите доматен разсад трябва да сте редовни

За да може доматени растения да развият силни стъбла, трябва да го направи точка, която предоставяте бриз върху тях в продължение на 5-10 минути. Това ще бъде чрез използването на вентилатор. Доматени растения трябва да се движат и да се полюшват от вятъра.

4. Трябва предварително затопляне на почвата в градината.

Трябва да знаете от сега, че доматите обичат топлина. Ето защо, преди възнамерявате да растение, трябва да се покрие засаждане зона с черен или червен пластмасов няколко седмици.

Идеята за покриване на засаждане район с червен мулч е много по-препоръчително. Научно доказано е, че червено мулч отразява и отскача далеч-червена светлина вълни се връщат обратно в своите доматени растения.

Това присъствие на червена светлина дължина на вълната ускорява растежа на доматени растения, чрез реакция със специфичен пигмент в доматите (pytochrome).
Въпреки това, достатъчно слънчева светлина и подходяща температура и някои фактори от значение за производството на хубави доматени растения.

5. Бъри на доматени растения!

Това е хубаво нещо, ако погребат доматени растения по целия път до няколко листа. По този начин, доматите са способни да развият корени по стъблата им. Можете да копаят по-дълбоко дупка, за да го погребе.

Или пък може просто да се изкопае плитък тунел и легна на растението домат настрани. След това тя ще се изправи и растат към слънцето.

6. Премахване на листата на домати от дъното.

Когато доматени растения е достигнал 3 “на височина, трябва да се махат листата от долната част 1” на стъблото. Това се дължи на гъбички проблеми, които са разработени на първите листа.

Тези части на листата се само минимално количество слънчева светлина и почвени патогени могат да бъдат неволно плисна върху тях.

7. Стиснете и режеш доматени растения!

Трябва да премахнете и захванете нещастници, които са разработени в чатала съвместно от браншовете. Това няма да даде плод и ще вземе енергия далеч от останалата част от растението. Можете да разреждане на листа, за да може слънцето да достигне до узряване плодовете.

Въпреки това, трябва да сте много внимателни при го правят, защото трябва да се помни, че това е листата, където фотосинтезата се появят и по този начин, когато производството на захар се случва. Следователно, тя дава вкус на вашите домати.

8. Редовно напои доматени растения.

Докато растенията се развиват, трябва да ги поливате редовно и дълбоко. Ако не ги поливате с вода редовно, то ще приключи до края гниене цвят и напукване на кожата. Ако се намали вода веднъж на плода започва да узрява, водата ще коаксиален растението на съсредоточи своите захари.

Това са съвети за това как успешно да засадят семена за домати. Трябва да си много внимателен с всички тези неща, така че да има добра реколта домати по всяко време. Засаждане доматени семки никога не е лесно, но също така не е трудно да се направи това, стига да се ръководят с правилните неща, за да се свърши.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s