Увеличете добива със не хибридни семена

Селското стопанство може да се каже, да бъде гръбнакът на земята. Почти всичко, което ядем е в един или друг начин свързани със селското стопанство. Селскостопанска продукция е силно повлияна от преобладаващия тип време и вида семена, засадени. Различни култури се справят добре в различни метеорологични условия, тъй като те са добре адаптирани към определена среда,  например зеленчукови семена. В близкото минало е имало масивна преминаване към хибридни семена, които са били потърсени, за да се справят добре от не-хибридни семена. Хибридните семена семена, произведени чрез кръстосано опрашване, събрани и пресадени. Събиране и презасаждане може да ви даде ниска доходност. Дори и ако те растат, тези семена не може да ви даде различни, те ще дадат подобна порода като в предишния сезон.

Ако искате високи добиви, без значение какъв сезон на земята е в, можете да разчитате на хибридни семена. Това са семена, които се събират от зрели растения, които са отворени опрашвани. Това свободно опрашване гарантира, че ще получите различни на добивите от растенията. От зрели растения, които са специално събирани и пакетирани, семената са гарантирани да расте, когато ги насадя и производство на добивите. Това е в сравнение с хибридни семена, които са изправени пред риска да бъде стерилна по този начин не дават добиви. Семената са опаковани по подходящ начин да се гарантира, че те могат да останат за дълго, без да става лошо или по друг начин са заразени от химикали, които биха могли да възпрепятстват кълняемост.

Информацията е сила. За съжаление, много фермери, особено тези в страните от третия свят, все още разчитат на хибридните семена. Това се дължи на липсата на информация за недостатъците на тези семена. Много от тези фермери растение с кръстосано опрашване семена, които те събират от предходната реколта, след прибиране на реколтата, тези семена са пресадени през следващия сезон. Това продължава и върху. Тези семена достигне до точката, където те стават стерилни и непродуктивни. Някои отказват да покълнат, а други покълне и расте нормално, но не дават плодове или дава ниски добиви. Друг проблем, освен липсата на информация, е недостъпността на органични семена. Някои фермери може да има информация, но не са в състояние за достъп до тези семена. Въпреки че те са били основните проблеми, те се решават с приемането на интернет в тези страни. Земеделските производители са в състояние да получи истината за проблемите на хибридни семена. Достъпност също е подобрена, тъй като земеделските производители могат да се купят тези качествени семена онлайн.

С не-хибридни семена, можете да кажете сбогом на недостиг на храна, като едно домакинство и на страната като цяло, защото са гарантирани за да имат бронята реколти. Когато имате продоволствената сигурност, вие сте в състояние да се грижи за други важни неща. Парите, които биха могли да бъдат използвани за закупуване на храна, поради недостиг на храна, вече могат да бъдат пренасочени към други дейности за развитие на домакинството. Домакинство може да направи крачка напред и да се ангажира в агробизнеса от отглеждането на селскостопански култури, както и плодовете и ги продават, за да се реализира печалба. Агробизнес е атрактивен източник на доход, който хората трябва да се търси в.

Advertisements

2 thoughts on “Увеличете добива със не хибридни семена

  1. Pingback: Стъпки за отглеждане на домати от семена | Семена бг

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s