Стъпки за отглеждане на домати от семена

При отглеждането на домати от семена, има няколко прости стъпки, които трябва да се следват, за да получите желаните резултати. В зависимост от вида на домат, вие ще да расте, и какви семена изберете, има различни крайни резултати, че ще получите, когато решите да започнете своя собствена градина и когато са само началото с отглеждането на домати от семена.

Първата и най-основна стъпка е да изберете семената. Ги от добър източник (като специалност сайт за онлайн), е единственият начин да сте сигурни, че ще получите качествени отглеждат домати от момента, в който са направени. Doing някои изследвания за компании за семена е единственият начин да се гарантира, че изберете най-качествени семена, и да получите най-добрия растеж, когато се започне с нова градина.

Следващата стъпка е да се помисли кога да започне да расте семена. Доматите са най-добре отглеждат 6 до 8 седмици преди последния очакваното замръзване на сезона. Колкото по-рано започнете, толкова по-добре растеж можете да очаквате. Така че, като се уверите, можете да следите на сезона, е нещо, което ще направи за най-големите домати, когато решите да развиете своя собствена градина.

Стартиране на семената е третият стъпки при отглеждането на домати от семена. Използването на микс, ще добави в малко вода, за да получите влажна растеж (не трябва да бъде скучен). Яйце кашони са чудесно място да започне растеж, тъй като можете да получите достатъчно разстояние, и както може да събере достатъчно семена, за да получите голям растеж. Ако отглеждане на множество сортове, трябва да се етикетира домати, за да се гарантира да не ги смесват или да използвате грешен смес за отглеждане на домати.

За да увеличите добива:

Покълването идва следващата. Трябва да се запази семената влажна и топла, за да ускори процеса. Ако поставите пластмасова обвивка на семената, ще позволяват на водата, докато все още дава възможност за пускане в обращение, осигуряване на семена, които не са твърде wet. При първото отваряне на разсад, трябва да ги постави под светлината (трябва да е около 3 до 15 дни, след като сте започнали процеса).

Следващото нещо, което трябва да запомните, когато отглеждането на семена за домати е да се грижи за разсад.  За да сте сигурни, че ги вода (но не над тях вода), водене на светлините на растеж около 4” далеч от тях, и като се уверите, те са лесно достъпни, така че можете да ги вода всеки ден, е част от процеса на растеж.

Когато опасността от измръзване е преминал, след това можете да транспортира разсадът отвън. При поставяне на доматени растения в земята, вие трябва да бъдете внимателни да не ги съсипе, тъй като те все още са малко слаб. Използване на пръчки за гмуркане около растенията е чудесен начин да ги защити. Накрая, вода и грижа за градината. След като те са отвън, има естествена светлина, дъжд и други елементи, което ще допринесе за по-бърз растеж. Така че, най-трудната част е, и всичко, което трябва да направите, е да се поддържат и да се грижат за новите си доматени растения.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s