Как се сеят семена за домати

Следния методи за сеитба и за разсад са на разположение на любител градинар, който иска да расте домати навън, без използването на оранжерия.

Домати семена могат да бъдат пося директно в легло семена. Все пак, това е най-рисковата метод в умерен климат. Тя е подходяща само за онези области, които имат последната слана дата през март. Във всички останали области, почвата е малко вероятно да бъде достатъчно топло време, което ще позволи на растението домат, за да развиват и плодове. Температурата на почвата трябва да бъде най-малко 15C (60F) по време на сеитба и по време на кълняемост. Възможно е да се използват Cloche или студена рамка. Това ще се затопли почвата преди засаждането и защита на растенията в ранните етапи.

С помощта на мистрия, копаят плитки тренировка 2,5 сантиметър дълбоко (1 В) дълбоко в подготвената легло. Място две семена на всеки девет инча в учението и покриване на семената на дълбочина 2.5 см (1 В). Кладенец, ако условията са всички сухи.

Разсад трябва да се появяват в около 10 дни. Когато те са 5 см (2in) висок, слаб едно растение на всеки 45 до 60 сантиметра (18 to24in).

Засяване на доматените семена на закрито е един от най-честите методи и произвежда добри резултати. Посейте всяка семена (две, ако имате излишък) в саксия 7,5 см (3 инча), леко ги покрива с компост за засаждане. Уверете се, че компост е влажна, но не подгизнал. Поставете ги в топла (до 27C или 80F) проект за свободно място – разсад трябва да се появят в 7 до 10 дни.

Веднага това се случи, преместете растенията на светлината позиция (лека прозореца е идеален), но далеч от пряка слънчева светлина, за да се избегне изгаряне на листата. Когато повече от едно семе е посято на пот, тънка от най-лошо здравословно разсад, веднага след като те са достатъчно големи, за да се справя. Когато корените започнат да идват през основата на саксията (около 4 седмици след сеитба), прехвърляне на растенията в по-големи 12.5 см (5in) саксии. Централите ще бъде достатъчно голям, за да се пресаждат извън около 7 седмици след сеитба на семена.

Засяване на доматените семена на открито в саксии е подобен на Засяване на семената на закрито в саксии с изключение на това, че саксиите се съхраняват извън, а семената покълва. Предимство пред закрит сеитба е, че пространството не е фактор за ограничаване на размера на растенията да бъдат повдигнати.

Timing и позицията на растенията са ключовите фактори за успех. Съхранявайте саксии в най-топлата част на градината (срещу стената на къщата е идеален), за да се ускори поникването и по-нататъшен растеж. Използването на стъклени покривала ще помогне значително в задържането на топлина. Времето е най-трудният аспект на този метод – растенията под стъклени покривала и или срещу къща стената ще се повиши температурата и да позволи по-рано развиваща се, но това не е точна наука. Основните правила на замръзване и минимална температура на почвата на 15C (60F) трябва да бъдат постигнати.

Една комбинация, която може да работи добре е да сеят семената вътре (когато те не трябва да бъдат в светлината позиция) и трансфер извън тях когато разсадът се появяват.

Точно преди разсаждане на доматени растения тяхното окончателно становище диск силен дял в земята 5cm (2in) от позицията на засаждане. Залогът трябва да бъде най-малко 30 см (един милионфут) дълбоко в земята и 1.2m (четири милиардафут) над нивото на земята – по-далече в земята, толкова по-добре подкрепа.

Когато доматен разсад са започнали в саксии, те трябва да бъдат трансплантирани в окончателните си позиции, когато те са около 15 см (6 инча) висока. Две до три седмици преди това, растенията трябва да се втвърди.

За всяко предприятие, се изкопае дупка (четиредесет и пет милионасантиметра / 18in помежду им) в леглото на една и съща дълбочина, тъй като пот и вода, ако условията са всички сухи. Лесна централата на пота, корен топката необезпокоявани, доколкото е възможно. Поставете го в дупката с пръст и да попълните около централата. Почвата трябва да бъде малко по-високо, отколкото е било в пота.

Вдъхновен вратовръзка стъблото на растението подкрепата дял използвайте мека градина канап – позволява на някои застой за бъдещ растеж.

Advertisements

One thought on “Как се сеят семена за домати

  1. Pingback: Стъпки за отглеждане на домати от семена | Семена бг

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s