Как да засадим семената за домати: Ръководство за Градинарство

За оптимални резултати, сеят семена на закрито около 6 седмици преди последното замръзване дата. Това позволява на растенията да се получи здравословен старт от развитието на силна коренова система, здрав стрък, както и изобилие от зеленина, преди тя трябва да се бори с един свят на непредвидими пролетно време и вредители градината.

За започване на домати на закрито, ще трябва засаждане тави, стелажи, вътрешно осветление, добра отправна почвата, и вентилатор. Стъпка-по-стъпка ръководство по-долу покрива основните стъпки за това как да засадят семена за домати :

Рафтове и светлини
Вие ще трябва рафт, който можете да окачите система за осветление от и средство за регулиране на височината на светлините, както вашите растения да растат. Един добър, икономичен начин да направите това е с набор от магазин светлини, оборудвани с готини бели флуоресцентни крушки.

Растителни семена в добра отправна Medium
Един лесен начин да започнете е да се използват семена от комплект, който съдържа детска градина тава с пластмасови вложки или торфените пелети. Торф пелети са лесен начин да започнете, просто добавете вода за разширяване на пелети и го поставете семената.

Ако използвате традиционен тава за детска стая, трябва само да попълните всяка клетка с подходящ стартер микс и растителни семена на дълбочина от около ¼ от инча. Потърсете носител, който е специално предназначен за започване на растения от семена. Тези смеси са обикновено се считат за “стерилно”, което означава, че те не съдържат микроорганизми, намерени в традиционната почва, която бързо може да увреди тръжни разсад.

Осигури топлина дъното през Покълването
Една от ключовите стъпки как да засадят домати семена е да предостави долната топлина в процеса на кълняемост. Постелки за разсад топлина са отличен начин да се затопли топлина на почвата и насърчаване на бързо покълване.

Матс са широко достъпни чрез хардуерни магазини и местните детски градини. Въпреки че кълняемост може да бъде постигнато чрез създаване на тавите на други топли повърхности, като например домакински уреди, комбинацията на разсад на мат и ярки светлини над е високо надежден метод.

Място, обхваща тави с пластмасови куполи (които често са в комплекта). Това помага за запазване на топлина и влага по време на процеса на поникване на семената.

След като някои от вашите растения започват настилка, незабавно отвеждане на топлината дъното. Не чакайте всички растения да излязат на повърхността, тъй като постоянното топлина може да предизвика растения да растат бързо, като им дава висок ръст “дългокрака”.

Осигурява постоянна циркулация на въздуха
Използването на фен, за да циркулира въздух в растенията предотвратява процес, наречен “амортисьорите разстояние”, които могат бързо и неочаквано убие разсад. Амортисьорите се причинено от много неща, включително гъбички и гниене почвата линия, причинени от прекомерна влага. Въпреки това, с помощта на вентилатор като цяло е ефективна при предотвратяване на това. Използването на вентилатора също укрепва стеблата на растенията, така че те ще бъдат по-малко уязвими към неочаквани пориви на вятъра, когато се присаждат в градината.

Имайте предвид, че след като растенията са се развили първите два или три комплекта от листа, те ще трябва да се премести от стартера носител семена микс по-богата на хранителни вещества среда. Трансплантация в малко по-големи контейнери и държи под светлините за 2 до 3 седмици. Не забравяйте да използвате добра почва POTTING отколкото почвата, за да се избегнат проблеми. Заливане микс е широко достъпна и в двете органични и неорганични.

Когато дойде време за засаждане в градината, не забравяйте засяването на семената за домати те да се аклиматизират с  вашите растения на открито от тях за малки, увеличаване на периоди от време всеки ден в продължение на период от 4-7 дни.

Ентусиаст, който предлага домашна градина информация и съвети в задния двор градинарство, включително информация за малки космически градини, оранжерии и как да засадят домати семена.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s