Как да се грижим и посеем семена на закрито

Сеенето на семена на закрито ще ви даде ранни зеленчуци и цветя, и вашите сорт избор ще бъде безкраен. Процесът на кълняемост може да изглеждат сложни, но актът на сеитба е успокоително. Просто приемете, че “стъпка-по-стъпка”, и вие скоро ще се председателства здрава реколта на разсад.

Изберете работното си място повърхността на удобна височина и в близост до водоснабдяване, където ще има място да се разпространява нещата. Сглобете вашето оборудване: семена от контейнери, като се започне носител или почвата микс, лейката, етикети, маркировка писалка и пакети семена.

Изборът Контейнери
Можете да започнете семена в почти всеки вид контейнер, който ще се проведе от 1 до 2 инча от започване на средни и няма да стане лесно подгизнал. След като разсад образуват повече корени и развиват своите истински листа, обаче, те растат най-добре в контейнери, които осигуряват повече пространство за растежа на корените и имат дупки за отводняване.

Можете да започнете разсад в открити жилища, в отделни участъци на пазара пакет, или в саксии. Отделни контейнери са за предпочитане, защото колкото по-малко ви безпокоя тръжните корени, толкова по-добре. Някои контейнери, като торф саксии, хартия саксии и почва блокове, отидете в градината с растението по време на разсаждане. Други саксии трябва да се свали корен топката преди засаждане.

Квадратни или правоъгълни съдове по-добро използване на пространството и осигуряване на по-голяма площ корен от кръгли. Въпреки това, отделни контейнери изсъхне по-бързо, отколкото отворени апартаменти. Много градинари започват семената в открити апартаменти и трансплантация разсад за отделни контейнери, след първите истински листа се развиват. Изберете апартаменти и контейнери, за да съответства на броя и вида на растенията, които желаят да расте и пространството, което имате на разположение.

Отлично семена започва системи са на разположение от градински центрове и поръчка по пощата доставчици. Можете също така да създадете свой собствен дървени плоскости. Ако рейзнете голям брой разсад, че е полезно да има взаимозаменяеми, стандартен размер апартаменти и вложки.

Можете да използвате повторно разсад съдове в продължение на много години. Да се ​​предотвратят проблеми с забавящото разстояние, може да искате да санираме жилища в края на сезона, като ги потапяне в 10% разтвор на белина (1 чаша белина плюс девет чаши вода).

Домашно контейнери: Можете да рециклирате млечни кашони и много видове пластмасови контейнери като семена от саксии. Само не забравяйте да мушкам дупка дренаж в долната част на всяка. Нарежете дължини на закачалка като рамка за апартаменти, така че можете да ги покриете добре с пластмаса, за да се насърчи кълняемост. Можете да огъва тел, за да се поберат в пластмасова апартамент, пълен със саксии или шест опаковки, или щапелни тел по стените на дървена апартамент, както е показано в дясно. Използвайте прозрачни пластмасови торбички обвивка или пластмаса (като тези от химическото чистене), за да се приложат апартамента.

Две прави в дома на семена от контейнерите са вестникарски тенджери и почвени блокове. За да саксии от вестника, започнете с рязане на ленти на вестника за два пъти по-широк, колкото на желаната височина на гърне (около 4 инча широк за 2-инчов гърне). Увийте лента около долната половина на буркана няколко пъти и я закрепете с самозалепваща лента. След това се образува на дъното на саксията, като биговане и сгъване на хартия в около дъното на буркана. Можете да сложите парче тиксо целия пот дъно, за да я държи по-сигурно място. Пот се плъзва вестник на разстояние от буркан. Задайте вашите саксии в едностранни тави с техните страни докосване. Когато ги напълнете с вкарване на микс, те ще подкрепят един друг. Има също така търговски форми за вестници саксии.

Земна блокове насърчават добре разклонени корени и дават добри разсад. Можете да си купите форми да направи почвата блокове, но ги е разхвърлян, трудоемък процес.

Започнете чрез смесване на ръчна количка натоварване на почва. Използвайте много от торфен мъх и много вода, за да се направи гъста, мокро, лепкава маса с текстурата на фъстъчено масло. Jam почвата блок плесен в блок микс. Натиснете мухъл трудно срещу дъното на количка, а след това се вдигне и извади блоковете от плесен върху поднос. След това организира блокове в апартаменти и растителни пряко ги. Не позволявайте да изсъхне почвата блокове: Поради високото си съдържание на торф, не абсорбира влагата и след като те са се превърнали в сухи. Вода от дъното или мъгла внимателно, докато растат корени. След корените запълни блокове, те стават твърди и лесно да се справя.

Вижте също и :

Отглеждане на семена на закрито

Advertisements

One thought on “Как да се грижим и посеем семена на закрито

  1. Pingback: Как да засадим семената за домати: Ръководство за Градинарство | semenabg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s