Отглеждане на семена на закрито

Отглеждане на семена на закрито не само ви даде Летящ старт на сезон в градината, тя също може да бъде огромен спести пари, когато е готово право.

Стартиране на закрито семена може да бъде изключително полезно, ако имате намерение да отглежда няколко растения от един вид или искате да опитате сорт, който не е обикновено се намират в една градина, магазин. Все пак, ако се планира да засади един вид разнообразие, тя може да бъде по-малко скъпо да се купуват трансплантация на градински център, а не расте от семена. Някои от любимите ни семена, за да се опита включва марули, чушки, наследствен домати и босилек.

След като сте определили какви растения да растат от семена, започва сглобяване на доставки и нарастващите график.

Seed предсеитбени доставки
В допълнение към закупуване на семена, няколко основни евтини доставки са необходими, за да покълнат семена на закрито.

Контейнери. Изберете контейнер, който позволява да се отцеди излишната влага. Колийн Plimpton, автор на наставниците в градината на живота препоръчва да се използва рециклирана пластмаса, шест опаковки от годишния покупка на миналата година, за да се помогне да спестите пари. Можете също да закупите торфени пелети или контейнер DIY чаши от кисело мляко или яйчни кашони.

Почвите. Разсад се нуждаят от почва, която може да задържа влага равномерно и позволява на растенията да нараства бързо. Plimpton предлага да се използват семена започва почвата – не почва.

Осветление. Потърсете прозорец с южно изложение, което осигурява директна слънчева светлина, но не стане твърде горещо. Разсад може да бъде поставен на перваза на прозореца или малка масичка. Ако естественото осветление не е опция, опитайте изкуствен източник като растение светлини. Юта държавен университет Разширяване предлага да се използва евтин магазин светлини, свързани с таймер. Дръж светлини 2 до 4 инча над контейнери и регулиране на височината нагоре веднъж разсад започнат отглеждане.

13 Ниски разходи за градински инструменти >>

Засаждане на семената
Определяне кога да засади семена на закрито зависи от това, когато искате да ги насадя извън. Свържете се с вашия местен офис на разширение университет за информация за най-доброто време за засаждане за вашия регион. Пакет семена трябва да имат дължина на време ще отнеме за растението, за да покълнат, които можете да използвате, за да изчисли кога да засадят семена.

Проверете пакет, за да видите дълбочина, семената трябва да бъдат засадени и дали те трябва да бъдат покрити с почва. Навлажнете почвата преди засаждането на семената. Plimpton предлага да се използва топла вода, за да я накиснете по-бързо. Растенията 02:59 семена на пот. Уверете се, че внимателно почвата канализацията, така че няма застояла вода се оставя. Покрийте съда с пластмасова обвивка, за да се създаде парников ефект и заключване на влага. Преместете контейнера да се затопли площ.

Като се грижи за разсад
Майкъл Podlesny, собственик на предприятията Майк градинар, семена на месеца клуб, препоръчва поставяне засадени семена от прозореца, който се получава слънчева светлина първото нещо сутрин, за да увеличите размера на слънце, тя получава. “След като семената покълнат, не изваждайте купол, който се използва за създаване на” парников ефект, докато те са най-малко 2 инча височина, по-висок, ако е възможно “, казва Podlesny.

Ако няколко разсад израствам в един и същ съд, режеш най-слабите от тях, преди те да достигнат 2 инча височина. Растения влажна, но бъдете внимателни да не Оверватер.

Хардън от растенията
Разсад трябва да се “втвърдява” и аклиматизират към открито, преди да бъдат засадени навън, за да се намали шок трансплантация. Една до две седмици преди засаждане на разсад, поставете ги на открито през деня в една област, която е защитена от дъжд и вятър. Привеждане на растения вътре, преди да го тръпки през нощта. В идеалния случай, вкоравяват от растенията веднъж температури мишката около 50 градуса и опасността от измръзване е преминал.

Използвайте замръзване диаграма като насока за засаждане вашата градина >>

Засади и защита
След като разсад са закалени и са готови да насадя, се изкопае дупка, и добавете компост на почвата микс. Растителни разсад за същата дълбочина като в оригиналната опаковка. Доматени растения, може да има дъното им оставя подрязват и се засаждат няколко сантиметра дълбочина. Кладенец и добавете мулч около основата на растенията за допълнителна защита. Защитете трансплантации от замръзване, като ги покрива с един стар лист през нощта, да я извадите на сутринта.

Най-важната част за отглеждане на закрито семена е да експериментирате и да разбера какво работи най-добре за вас във вашата среда. Следете напредъка си записвам какво работи (или не) или опитайте водене на градинарство вестник онлайн използвате plantjotter.com, уеб-базиран инструмент за градинарство, който може да Ви помогне да планирате вашата градина почти.

Advertisements

2 thoughts on “Отглеждане на семена на закрито

  1. Pingback: Посейте своя път към здравословното хранен | semenabg

  2. Pingback: Как да се грижим и посеем семена на закрито | semenabg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s